Osnovna načela

EKOmobilis svoje usluge na tržištu nudi u partnerstvu s belgijskom tvrtkom Key Driving Competences koja se školovanjem vozača bavi više od jednog desetljeća i to ne samo u Belgiji, nego i većem dijelu Europe (Francuska, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Španjolska…).

Na potrošnju goriva utječu tri ključna čimbenika – okolina (promet, cestovni pravac…), vozilo i – vozač. I dok se na prva dva malo može utjecati, s vozačima se može napraviti mnogo. Stoga je u osnovi našeg rada obuka vozača i utjecaj na promjenu vozačkog stila te stava prema vožnji. Samo na taj način postižemo i konačni cilj – uštede u gorivu i održavanju, odnosno povećanje energetske učinkovitosti voznog parka i smanjenje emisije CO2.

Najveće se uštede mogu ostvariti kod flota gradske i međugradske dostave jer upravo u tim prometnim uvjetima vozačev stil vožnje s visokim postotkom utječe na povećanje, odnosno smanjenje potrošnje goriva.

Poslu se pristupa projektno.

Prvo se upoznajemo s Vašim trenutnim stanjem, procjenom vozačkih znanja, definiranjem ciljeva i rokova te odgovornih osoba i sponzora projekta s naše i strane klijenta. Definiramo vozila na kojima će se provoditi obuka, broj uključenih vozača…

S vozačima radimo putem: