Duhovi

Iva Ušćumlić Gretić roman Duhovi

Roman Duhovi, prvijenac zagrebačke autorice Ive Ušćumlić Gretić, ujedno je i prvi izdavački pothvat EKOmobilisa.

Riječ je o romanu koji bi mogao biti podnaslovljen pitanjem "Što bi bilo da sam?", pitanjem svih pitanja. Prateći živote nekoliko zagrebačkih obitelji osamdesetih godina prošlog stoljeća, svake nesretne na svoj način, čitatelj će se i sam često zapitati "Što bi bilo da su?", ponekad se grčeći poput glavnih likova, u nemoći da naknadno nešto promijene.

Istina, "… što bi bilo da sam, to je pitanje bolno, to te pitanje dere napola i moraš si priznati da ne znaš i oduzimaš si jedino što je važno – utjehu". No, koliko vrijedi takva utjeha? Priča je ovo o odrastanju koja će malo koga ostaviti ravnodušnim, o potrebi da suosjećanje i razumijevanje postanu imperativi koji nemaju rok trajanja.

Glavna tema  je nasilje u obitelji, posebno nasilje nad djecom, problem koji tada još nije bio dovoljno osviješten. Ispreplitanje života nesretnih obitelji i brojnih unutarnjih dijaloga glavnih likova stvaraju tjeskobnu atmosferu koja kulminira Černobilskom katastrofom, a završava dvadeset i šest godina kasnije događajem snažnim poput černobilske katastrofe...

Roman je naišao na pozitivne kritike objavljene u Jutarnjem listu, na portalu Najbolje knjige, Index.hr, Dnevno.hr i još mnogima.

Trenutno, Duhove možete kupiti u knjižarama Algoritma, Profil-Mozaika, Superknjižari, Knjižari Ljevak, knjižari Rockmark...

Također, knjigu je moguće nabaviti i izravno kod izdavača narudžbom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . Cijena knjige je 70 kuna.